Wednesday, May 30, 2007

Flashcart Walkthrough, homebrew, browser, film, musik, roms, msn osv på din Nintendo DS.

Du skal bruge følgende for at kunne bruge din Nintendo DS Lite med gratis/hjemmelavede programmer og spil!
(Taleboblen, opfordrer på ingen måde til piratkopiering af spil. Links og henvisninger til dette vil blive slettet og informationer vidersendt til CIA, FBI, NSA, PET, CPU, IBM, TIS, PIS og Dansk Folkeparti!)

DS lite
Du skal selvfølgelig bruge en DS lite konsol. Det er lige meget hvilken du køber farvemæssigt, vælg dog DS lite frem for den gamle! Den er så meget lækre.

Flash af Firmware (Kun gældende for flashcart 2 løsninger)
For at kunne forstå følgende afsnit skal der lige knyttes en forklaring.

Dette er slot 1 på DS'en, altså der hvor DS spillene isættes


Slot 2 er der hvor man kan bruge sine gamle GBA spil osv.


I de gode gamle dage hvor der kun fandtes flashcart 2 løsninger var man nødsaget til at flashe Nintendo DS'ens firmware dvs. pille batteriet ud på maskinen og lave en kortslutningen af hardwaren for at kunne omgå sikkerheds mekanismen. Heldigvis er dette ikke nødvendigt i dag da, et par kloge ingeniører har kunne omgås dette med en slot 1 løsning. Så spring trygt dette afsnit overe hvis du skal til at købe eller overvejer dig en flashcart løsning.

DS flash cards.
Der findes mange varianter af flash cards dvs. kort hvori du kan smide noget hukommelse og så spille spil og andre spændende ting. Jeg vil dog anbefale af du går efter en slot 1 solution da du derved ikke skal foretage kirurgiske indgreb i din nyindkøbte legetøj. Slot 1 er plug and play. På siden http://www.buy-nds-linker.com . Jeg vil anbefale at du køber enten M3, Supercard, eller R4. M3 og R4 er i princippet den samme, og supercard er den billige dog stadig en god løsning. (køb R4, den er billigst for tiden og på lager ;) )

Hukommelse
Du skal selvfølgelig også bruge noget hukommelse. Altså flash ram!


Flash cardsene bruger hukommelse af typen MicroSD, det er super små kort der kan fås i størrelsen op til 2 gb. Jeg bruger selv et 1gb. Ultra edition II, dette er det hurtigste kort på markedet og er specielt lavet til spil, hvilket også kan mærkes på prisen men man behøver ikke nødvendigvis at købe sådan et, man kan godt nøjes med en billigere version, som fx. fra shoxx (set 1gb micro sd til 77 kroner) UPDATE: brug edbpriser.dk til at finde det billigste

Hvor meget plads skal du så bruge? Til mit behov er 1 gb rigeligt, jeg har plads til nogle små filmklip, lidt musik og 20-30 spil, afhængig af størrelsen. Så det er mere et spørgsmål efter behov.

Du skal selvfølgelig have en kortlæser der kan læse enten SD hukommelse eller Micro SD hukommelse så du kan overføre spillene fra computeren til kortet.

Hvaså nu?
Tja hvis du følger walthroughen så er du godt på vej. Et godt sted at starte sin søgen efter programmer til sin nyindkøbte flashcart er på siden dev-scene der har de et stort katalog af mange spændende homebrews (betegnelsen for privatprogrammerede programmer og spil).

Hvis der er nogle ønsker om at ting jeg skal udspecificere nogle af punkterne eller fx. hvordan man får msn på sin Nintendo DS osv. så læg en kommentar så skal jeg prøve at hjælpe så hurtigt som muligt.

Update: jeg har nu opgraderet til Nintendo DSi og i den forbindelse også til et Supercard DSonei. Hvis i ønsker en opdateret walktrough så skriv :)